Odsávání v potravinářských provozech

Popis aplikace
PROBLEMATIKA PROCESU ODSÁVÁNÍ V POTRAVINÁŘSKÝCH PROVOZECH
Vysoce výkonné odsávání v potravinářských provozech je velmi důležité pro zajištění čistého pracovního prostředí. Prach šířený volně do prostoru výrobních linek může být zdrojem nečistot a bakterií, které jsou v potravinářské výrobě naprosto nežádoucí. Úsady potravinového prachu v zákoutích linky mohou tvořit explozní prostředí a tím i nebezpečí pro výrobní pracovníky. Hlavními aplikacemi odsávání potravinového prachu je odsávání cukerného prachu, odsávání moučného prachu, odsávání při výrobě koření, odsávání baličky výrobků.
Odsávání potravinového prachu je možno řešit centrálně za pomocí centrální filtrační jednotky a potrubního rozvodu k jednotlivým místům odprašování. Místní zdroje prachu je možné odsávat lokálně pomocí malých lokálních filtračních jednotek. Filtrační jednotky je liší v závislosti na tom, pokud separovaný materiál slouží k dalšímu využití ve výrobě potravin, nebo končí v odpadu. Filtrační jednotky i kompletní odsávací systémy vyrábíme a dodáváme v nerezovém provedení.